Vakantie Noord-Holland

Vakantie Noord-Holland

Welkom in Noord-Holland, de provincie voor een onvergetelijke vakantie. Het gigantische aanbod die deze provincie u te bieden heeft is enorm. Van vele mooi plaatsen tot prachtige bezienswaardigheden. U kunt alles vinden in het linkermenu. Na het lezen ook zo benieuwd naar het aanbod in Noord-Holland. Bij een van onze Topaanbieders kunt u de vakantie boeken waar u naar opzoek bent.

Algemene informatie

Deze provincie ligt in het noordwestelijke gedeelte van Nederland. De hoofdstad is Haarlem en de grootste stad is Amsterdam. Laatst genoemde stad is weer de hoofdstad van ons land. Het aantal inwoners van de provincie Noord-Holland is ongeveer 2,7 miljoen. De bekendste badplaatsen aan de kust zijn Bergen, Zandvoort en Egmond aan Zee. Enkele oude plaatsen zijn onder andere Medemblik, Edam en Volendam. Ook ligt in deze provincie het grootste vliegveld van ons land, Schiphol. Noord-Holland is erg divers. Je vindt er veel bossen, heide, strand, duinen en polders aan de ene kant. Aan de andere kant de drukte van het verkeer en van Amsterdam. Rust en lawaai liggen dicht bij elkaar en dat maakt deze provincie dan ook zo uniek. En deze unieke combinatie maakt een vakantie in Noord-Holland zo aantrekkelijk.

Advertenties van onze partners

Grootste steden

En die zijn er best wel veel. De grootste is zonder twijfel Amsterdam met zijn 760.000 inwoners. Hierna komt Haarlem met ruim 147.000 mensen. Dan komt Zaanstad met ongeveer 143.000 inwoners. Haarlemmermeer heeft er ietsjes minder, zo`n 142.000. Totaal zijn er 69 gemeenten in de provincie Noord-Holland.