Vakantie Noord-Brabant

Vakantie Noord Brabant

Welkom in de Bourgondische provincie Noord-Brabant. Erg populair bij de vakantieganger, dit komt door de vele mooie plekjes die deze provincie rijk is. Wat er allemaal te doen is in deze provincie kunt u vinden in het linkermenu. Heeft u ook al zo’n zin om naar Noord-Brabant op vakantie te gaan. Een van onze Topaanbieders heeft de ideale vakantie al voor u uitgezocht. Tot ziens in Noord-Brabant.

Algemene informatie

De provincie Noord- Brabant grenst in het zuiden aan België. In het noorden aan Zuid- Holland en Gelderland. In het westen aan Zeeland en in het oosten aan Limburg. De provincie is grotendeels Rooms- Katholiek en dat is vooral goed te merken in het oostelijke en zuidelijke gedeelte. Een echt Brabants kenmerk is het dialect. In elk dorpje, elk stadje en elke stad praten ze weer nét iets anders. Echte Brabantse woorden zijn bijvoorbeeld, houdoe, durske en petazzie. Het Brabants dialect is bovendien de kortste taal van ons land. De hoofdstad is Den Bosch ofwel `s-Hertogenbosch. Natuurlijk is het carnaval hét jaarlijkse grote feest en er wordt nog steeds erg veel aandacht aan geschonken. Noord-Brabant is de provincie met de zachte `g` en daar is zij trots op. Het is goed wonen, werken en leven in de stad maar ook op het platteland. De provincie staat bovenal bekend om de Bourgondische levensstijl en ook daar is zij trots op! Een vakantie in Noord- Brabant slaagt altijd!

Advertenties van onze partners

Grote steden

En daar zijn er genoeg van in Noord-Brabant! De allergrootste stad is Eindhoven (vijfde stad van Nederland) en wordt meteen achtervolgd door Tilburg (zesde stad). Op de negende plaats van ons land staat inmiddels Breda. Op nummer 21 staat Den Bosch. Ook zijn er nog diverse steden tussen de 50.000 en 100.000 inwoners zoals Bergen op Zoom, Oss en Helmond. Eindhoven heeft ongeveer 215.000 inwoners. Tilburg ongeveer 206.000 en Breda ongeveer 175.000. De hoofdstad Den Bosch heeft er ongeveer 140.000.