Vakantie Limburg

Vakantie Limburg

Vanuit het Zuiden van ons land heet Limburg u van harte welkom. Deze toeristische provincie heeft u van alles te bieden voor een heerlijke vakantie. In ons linkermenu kunt u alle informatie vinden om de juiste accommodatie te vinden. Ook kunt u gaan kijken wat u allemaal gaat ondernemen tijdens de vakantie. Al een warm gevoel gekregen bij deze provincie, kijk dan bij een van onze Topaanbieders voor de juiste aanbieding.

Algemene informatie

Advertenties van onze partners

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland. Er wonen bijna 1,2 miljoen mensen waarvan de helft in het zuidelijke deel woont. De hoofdstad in Maastricht. Rivier de Maas stroomt de hele provincie door, van noord naar zuid. De provincie grenst in Nederland aan Gelderland en Noord-Brabant. Verder nog aan Duitsland en België. Het carnaval wordt nog steeds erg uitgebreid gevierd. Driekwart van de bevolking is katholiek en was dit al tijdens de Romeinse tijd. Vandaar dat er nog vele én mooie kerken zijn te vinden. Valkenburg is een echte toeristenplaats maar er zijn er veel meer. In Limburg vind je echte drukke toeristenplaatsen maar ook gebieden waar de natuur en de rust regeren.

Grootste steden

Maastricht is de grootste stad én hoofdstad van Limburg en heeft bijna 120.000 inwoners. Andere grote steden zijn ondermeer Venlo met 92.000 mensen, Roermond 55.000 inwoners. Weert ruim 48.000 en Valkenburg telt ruim 17.000 mensen.