Vakantie Groningen

Vakantie Groningen

Welkom in het Noorden en wel in de provincie Groningen. Vele mooie plekjes waar u rustig van uw vakantie kunt genieten. Wat er allemaal te beleven is in deze provincie kunt u in het linkermenu vinden. Heeft u al zin om de vakantie in het Noorden door te brengen, kijk dan bij een van onze Topaanbieders om de perfecte vakantie naar Groningen te boeken.

Algemene informatie

Advertenties van onze partners

De provincie Groningen ligt in het noorden van Nederland. De hoofdstad van de provincie is ook Groningen en is tevens de grootste stad. De stad is al eeuwenoud en in de dertiende eeuw was het een echte handelsstad. De provincie heeft ongeveer 580.000 inwoners dus dun bevolkt. Een derde gedeelte van alle inwoners woont in de stad Groningen. In het zuiden grenst het aan de provincie Drenthe en in het westen aan de provincie Friesland. Aan het noorden aan de Waddenzee en aan het oosten aan Duitsland Nedersaksen. Bij de provincie behoren ook nog een drietal eilandjes en dat zijn Zuiderduintjes, Rottumeroog en Rottumerplaat. Daar waar veel katholieken wonen zoals in Kloosterburen en Ter Apel, wordt ook het carnaval gevierd. Steeds meer mensen gaan naar deze provincie voor een vakantie. Dat komt door ondermeer de mooie en soms nog ongerepte natuur en door de stad Groningen. Vroeger was Groningen een echt landouwgebied. Daar is nu weinig meer van over. Nu is het de scheepsbouw en het aardgas. Delfzijl en de stad Groningen zijn economisch gezien de belangrijkste steden.

Grootste steden

De grootste stad is Groningen met ongeveer 184.000 inwoners. Op de tweede plaats met ongeveer 23.000 inwoners is Hoogezand. Veendam staat op de derde plaats met 21.000 inwoners en meteen opgevolgd door Stadskanaal met 20.000 mensen. De kleinste stad is Uithuizen met 5.200 inwoners.