Vakantie Gelderland

Vakantie Gelderland

De provincie Gelderland heet u van harte welkom. Gelderland heeft alles in huis voor een complete vakantie. Uitgestrekte natuurgebieden en prachtige fietsroutes dragen bij aan een prachtig verblijf in deze provincie. Voor de verdere informatie over Gelderland kunt u in het linkermenu terecht. Heeft u al zin om naar Gelderland op vakantie te gaan, kijk dan bij een van onze Topaanbieders.

Algemene informatie

Advertenties van onze partners

Wat landoppervlakte betreft in deze provincie de grootste van ons land. De hoofdstad is Arnhem. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland heeft nogal wat grenzen want het ligt behoorlijk centraal. In het zuiden grenst het aan Noord-Brabant en Limburg. In het noordoosten aan Overijssel, in het oosten aan Duitsland. In het zuidwesten aan Zuid- Holland en in het westen aan de provincie Utrecht. De provincie kan ingedeeld worden in drie gebieden. Het eerste is de Achterhoek en dat gebied is agrarisch. Het tweede gebied is de Veluwe, echt een natuurgebied. Tenslotte de Betuwe en dat staat vooral bekend om de fruitteelt.

Grootste steden

Op nummer één staat Nijmegen met 162.000 inwoners. Op de voet gevolgd door Apeldoorn met 155.000 mensen. Ietsjes minder, met 144.000 inwoners volgt Arnhem. De kleinste gemeente is Winterswijk met ongeveer 24.000 inwoners. Totaal heeft Gelderland 56 gemeenten.