Vakantie Friesland

Vakantie Friesland

Wolkom iem Fryslan, een provincie waar een prachtige taal gesproken wordt. De diversiteit aan steden zorgt ervoor dat een bezoek aan Friesland altijd geslaagd is. De vele wateren die Friesland rijk is zijn ideaal voor een lekker dagje varen. Bekijk in het linkermenu alle informatie die u nodig heeft voor een top vakantie in Friesland. Een van onze Topaanbieders heeft voor u de perfecte vakantie geselecteerd.

Algemene informatie

Er wonen ongeveer 650.000 Friezen in deze prachtige provincie die in het noorden ligt van Nederland. De hoofdstad is Leeuwarden, in het Fries Ljouwert genoemd. De provincie heeft vele grenzen met andere provincies en met diverse wateren. In het westen en noorden met de Waddenzee. In het oosten en Drenthe en Groningen. In het zuiden door Overijssel en Flevoland. Tenslotte in het zuidwesten door het IJsselmeer. Bij de provincie behoren ook de eilanden Schiermonnikoog, Ameland, Vlieland en Terschelling. Deze eilanden zijn alleen maar met een boot bereikbaar. Van oorsprong heeft de provincie een agrarisch karakter en vooral de veeteelt was belangrijk. Ook het toerisme heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen. Vooral in de zomermaanden komen veel mensen naar Friesland wat betreft de vele meren. Er worden vele dialecten gesproken die voor andere mensen moeilijk zijn te verstaan.

Advertenties van onze partners

Grootste steden

De grootste stad én hoofdstad is Leeuwarden en herbergt ruim 90.000 inwoners. Na deze stad komt Sneek met ongeveer 35.000 mensen. Daarna komt Harlingen met ruim 15.000 inwoners. Tenslotte nog Dokkum met ongeveer 14.000 mensen. De kleinste gemeente is Sloten met maar liefst 850 inwoners. De ruimDe grootste stad én hoofdstad is Leeuwarden en herbergt ruim 90.000 inwoners. Na deze stad komt Sneek met ongeveer 35.000 mensen. Daarna komt Harlingen met ruim 15.000 inwoners. Tenslotte nog Dokkum met ongeveer 14.000 mensen. De kleinste gemeente is Sloten met maar liefst 850 inwoners. De ruimte heeft hier royaal de overhand en dat zorgt voor een supervakantie in Friesland.te heeft hier royaal de overhand en dat zorgt voor een supervakantie in Friesland.