Vakantie Flevoland

Vakantie Flevoland

Welkom in de jongste provincie van ons land. Flevoland beschikt over een aantal leuke plaatsen waar u zeker naar toe moet gaan. Lekker fietsen in de ongerepte natuur. Is u hartje al gestolen. In het linkermenu wordt weergegeven wat er allemaal te zien is in deze provincie. Wilt u een vakantie naar Flevoland boeken kijk dan bij een van onze Topaanbieders die vast en zeker de juiste vakantie voor u klaar heeft liggen.

Algemene informatie

Flevoland is de twaalfde provincie van Nederland en ook de jongste. De provincie bestaat uit Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Kenmerken van Flevoland zijn de strakke indeling en de open ruimte. De provincie ligt ruim vijf meter beneden de zeespiegel. De hoofdstad is Lelystad. Andere plaatsen zijn Urk, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Almere. Er zijn genoeg recreatiegebieden aanwezig. Het regionale vliegveld ligt in Lelystad. Deze laatste stad dankt de naam aan de man die aan de wieg stond van de huidige provincie, ingenieur Cornelis Lely.

Advertenties van onze partners

Grootste steden

En veruit de grootste stad is Almere met ongeveer 187.000 inwoners dus echt wel een grote stad. Daarna volgt Lelystad met 75.000 mensen. Noordoostpolder herbergt er ongeveer 47.000. Nu komt Dronten aan de beurt met 40.000 en wordt gevolgd door Zeewolde met 21.000. De reeks wordt afgesloten door de kleinste stad Urk met 19.000 mensen.