Vakantie Drenthe

Vakantie Drenthe

Welkom in de provincie Drenthe, een provincie waar u in alle rust kunt genieten van een prachtige omgeving. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft voor een onvergetelijke vakantie in Drenthe. Per onderwerp in het linkermenu wordt duidelijk wat er allemaal te zien en beleven is in Drenthe. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag op vakantie in deze provincie. Kijk dan bij één van onze Topaanbieders die dit verblijf mogelijk maken.

Advertenties van onze partners

Algemene informatie

De provincie Drenthe ligt in het noordoosten van ons land. De hoofdstad is Assen en heeft ongeveer 70.000 inwoners. In de provincie zelf wonen ongeveer 500.000 mensen. En dat houdt in dat Drenthe de dunstbevolkte provincie is. Dat betekent dat er nog genoeg ruimte is voor iedereen. En dat is te merken. Vele toeristen komen vooral uit het westen van ons land én uit Duitsland om in Drenthe te genieten van de rust en van de heerlijke natuur.

Grootste steden

Echt grote steden zijn niet te vinden in Drenthe. De grootste stad is Assen en daarna komt Emmen. De kleinste stad is Beilen met amper 10.000 inwoners. De meeste Drenthenaren wonen in de vele dorpjes en gehuchten. Tijdens je vakantie in Drenthe kun je al deze plaatsen en plaatsjes eens bezoeken.