Lastminute Nederland

Lastminute Nederland

Bij het begrip `lastminute` wordt al snel gedacht aan reizen, vliegtickets, hotels en andere vakantieproducten in het buitenland. En dat klopt maar een `lastminte` is zeker ook van toepassing in Nederland.

Waar is een lastminute op van toepassing?

Op hotels, en die hoeven niet speciaal aan de kust te liggen. Dat kan ook van toepassing zijn in Amsterdam, in Maastricht of vlakbij een natuurgebied. Een lastminute is ook van toepassing op appartementen. En die kun je ook overal tegenkomen. Verder nog op bungalows op een park, op vakantiehuisjes, op stacaravans en op chalets.

Advertenties van onze partners

Begrip `lastminute`

Dat begrip komt uit de reiswereld. Het betekent kortweg `laatste minuut`. Vrij vertaald komt het hierop neer. Een reisorganisatie koopt voor een bepaalde periode vakantieproducten in en hoopt die natuurlijk allemaal te verkopen. Het verschil tussen de verkoop en de totale aankoop is dan hun winst. Het kan gebeuren dat niet alle producten worden verkocht. De reisorganisatie wil echter wel van deze producten af anders blijft men er mee zitten. De gedachte van een organisatie is dan `verkopen en dan maar minder winst`. Daar kan jij, als consument dan van profiteren. In principe zullen de meest populaire bestemmingen en de daarbij behorende producten wel worden verkocht. Dat geldt met name voor het hoogseizoen. Dan is de kans op een lastminute het kleinst. De meeste lastminute producten worden aangeboden in de herfst maar ook wel in de lente.

Wanneer kun je of wil je er geen gebruik van maken?

-Als je bent gebonden aan het hoogseizoen. Dat geldt dus voor gezinnen met schoolgaande kinderen. In het hoogseizoen zijn de prijzen ook het hoogst en de reisorganisaties maken dan ook voor die periode de meeste winst. -Als je niet houdt van de zomerdrukte. Op het strand is midden in de zomer nog nauwelijks een plekje beschikbaar. -Als je niet houdt van de vele toeristen die jouw bestemming overspoelen. -Als je niet zo goed tegen de warmte kunt. In Nederland kan het midden in de zomer behoorlijk heet worden en 30 tot 35 graden komt regelmatig voor.

Wanneer dan wel?

-Hou je van de natuur dan zijn de lente en herfst natuurlijk de ideale seizoenen. In de lente gaat de natuur in de volle bloei. In de herfst gaan de bladeren vallen, maak dan maar eens een boswandeling. De pracht en praal én de intense rust zullen je goed doen. -Als je optimaal wil genieten maar dan voor een flink lagere prijs. De lastminute korting kan wel oplopen tot zo`n zestig procent. Dus profiteer daarvan als het even kan!

-In de lente kan het al best aangenaam weer zijn en zeker niet zo warm. Ook in de herfst komen nog best wel warme dagen voor. -In de herfst op het strand lopen met een flinke wind in je gezicht. Heerlijk uitwaaien en genieten van de ruige zee en van het schuim op de hoge golven. Dat is echt wel fijn om te doen en je voelt je na zo`n strandwandeling een heel ander mens. -Als het je niet uitmaakt dat sommige gelegenheden nog niet open zijn of al gesloten. -Als je van rust houdt. Geen schreeuwende kleine kinderen, geen jeugd die dronken over de boulevard waggelt en geen harde muziek op het strand en geen of minder kans op fileleed.

Waar kun je heen?

Overal. In heel Nederland kun je terecht wat betreft een lastminute. Je kunt eerst eens informatie opvragen bij een reisbureau. Ook kun je het internet op. Dan zul je zien dat je wordt overstelpt met diverse vakantieproducten voor erg weinig geld. En waarom zul je dan niet profiteren als je die mogelijkheid krijgt aangeboden…een prima lastminute vakantie toegewenst!