Jongerenreizen Nederland

Jongerenreizen Nederland

De jongeren vinden steeds vaker de weg in ons land wat de vakantie betreft. En waarom zouden zij het verder gaan zoeken terwijl zij hier alles binnen handbereik hebben. Nederland heeft veel voor de jeugd. Er worden echt `luie` vakanties aangeboden maar ook `doe` vakanties.

De `luie` vakantie

Deze vinden vooral plaats in de badplaatsen maar ook op de Nederlandse eilanden. Dat wordt dus de hele dag op het strand liggen bakken en af en toe eens zwemmen. Wat de jeugd vooral veel doet is ergens een tentje neerzetten. De hele dag niksen, de radio aan, bier drinken en frikadellen en hamburgers eten. De bierkratten worden opgestapeld en hoe hoger de muur wordt, des te stoerder natuurlijk! En de volgende dag is weer precies hetzelfde. Bier drinken, frikadellen en hamburgers eten.

Een supergoeie en superbekendstaande jeugdcamping is De Appelhof op het eiland Terschelling. De camping ligt vlakbij de zee. Maar het gaat daar meer om het avond- en nachtgebeuren. Er zijn veel kroegen, restaurants en natuurlijk discotheken waar je helemaal uit je dak kunt gaan.

Op Texel vind je jongerencamping Loodmansduin. Een hele grote camping waar je zorgeloos zult genieten. Hou je van natuur dan ben je op het juiste eiland. Hou je van bier, gehaktballen en gezelligheid dan ben je hier ook op de juiste plaats. De camping is bovendien erg geschikt voor ouders met kleine kinderen.

De gezelligste camping van héél Nederland schijnt in de provincie Zeeland te liggen. In de plaats Burgh-Haamstede. De naam van die camping is De Duinhoeve. Je kunt binnen enkele minuten op één van de mooiste stranden van ons land liggen. Voor de jeugd is deze camping een heus paradijs. En jeugd trekt jeugd aan dus dat zit wel goed. En volgend jaar ga je er weer heen, net zoals de vrienden en vriendinnen die je daar hebt gemaakt.

Advertenties van onze partners

De `doe` vakantie

Dit type vakantie is niet afhankelijk van één plaats. Je kunt heel Nederland doorgaan en overal kun je van veel dingen genieten. In de zomer worden er in alle plaatsen wel markten gehouden. Hartstikke gezellig om dat eens mee te maken vanaf een terrasje. Wil je de natuur proeven, dan zal je vakantieperiode te kort zijn.

Voorbeeld van een leuke stad die bol staat van tradities is Alkmaar. Wie kent niet de bekende Kaasmarkt. Uit de hele wereld komen toeristen naar dit spektakelstuk kijken! Hoeveel toeristen…ruim 300.000 en dat is verdraaid veel! Wees op tijd want om 10:00 uur begint dit heuse kaasfeest.

Een andere stad die je beslist eens moet gaan bekijken is Vlissingen. Het is één van de monumentensteden van ons land dus dat zegt genoeg. Er is zoveel te zien aan musea, monumenten en bezienswaardigheden dat je zeker aan één dag niet genoeg hebt. Een andere kanjer van een toeristenplaats is natuurlijk Valkenburg. De stad ligt aan de rivier de Geul in Zuid- Limburg. De bezoekers gaan niet alleen voor de Bourgondische sfeer en gezelligheid maar ook zeker voor de grotten. Breng daar maar eens een bezoek aan en ga met een ervaren gids naar beneden. Een ervaring rijker!

Ook een superstad is natuurlijk De Lichtstad Eindhoven. Het is, wat inwoners betreft, de vijfde stad van ons land. Je kunt uitgebreid winkelen en musea bekijken. Erg bekend inmiddels zijn het Daf museum en het Van Abbe museum. Het uitgaansleven in deze drukke stad is méér dan geweldig!

Nijmegen is ook zeer de moeite waard hoor. Een erg oude stad die bekend staat als gezellig en dat is te merken. De stad ligt voor het overgrote deel op de linkeroever van rivier de Maas. Er zijn vele bezienswaardigheden zoals het Kronenburgerpark en een rondvaartje over de Waal is altijd leuk.

En wat te denken van Zwolle…in de IJsselhallen zijn vaak interessante beurzen. Ook bekend is het Stedelijk Museum. Het winkelen in de stad is een feest te noemen.

In het hoge noorden ligt de stad Groningen. Echt een studentenstad en dat zul je snel merken. Bekend zijn de winkelstraten de Grote Markt, Heerenstraat en A.Kerkhof. Ook wat betreft cultuur en bezienswaardigheden biedt deze stad genoeg voor een heerlijke jongerendag.

En er is nog veel meer!

Alle genoemde campings en plaatsen zijn willekeurig gekozen. Van beiden zijn er talloze te vinden in Nederland en dat maakt ons land zo compleet wat betreft een jongerenreis. Je kunt altijd eerst naar een reisbureau gaan voor verdere informatie of je gaat met je computer aan de slag. Waar je ook naar toe zult gaan, een aangename vakantie!