Autovakantie Nederland

Autovakantie Nederland

De auto is verreweg het populairste vervoermiddel om naar je bestemming te gaan. Ook tijdens je verblijf is de auto supermakkelijk en na de vakantie ben je ook snel weer thuis. Het wegennet in ons land is van hoge kwaliteit maar zeker in het westen en zuiden van ons land komen elke dag files voor. Die moet je dan maar accepteren en rustig over je heen laten komen. Je hebt vakantie en die verloren tijd is de moeite niet waard!

Advertenties van onze partners

Het wegennet

-De A1. Deze begint in onze hoofdstad Amsterdam en gaat via Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo naar Duitsland toe.

-De A2. Begint ook in Amsterdam en eindigt in België. Je komt met je auto langs Utrecht, Den Bosch, Eindhoven, Weert, Geleen en Maastricht.

-Een erg bekende is natuurlijk de A4. Een drukke autosnelweg die begint in Amsterdam. Dan worden de volgende steden aangedaan, Schiphol, Leiden, Den Haag en Delft. Vanaf deze weg kun je naar Vlaardingen en Hoogvliet. Een andere optie is naar Bergen op Zoom naar Antwerpen in België.

-De A7 ligt meer in het noorden. De start is in Zaanstad richting de Afsluitdijk. De provincie Friesland in en Sneek is de eerste plaats daar die wordt aangedaan. Daarna volgen Joure en Heerenveen. Wil je nog verder dan kom je Drachten tegen, Groningen, Hoogezand, Winschoten en kom je bij de Duitse grens uit.

-A9. Deze weg vindt aansluiting op de A1. Amstelveen, Haarlem, Beverwijk en Alkmaar.

-De A12 komt uit het oosten en gaat naar het westen. Deze autosnelweg begint bij de Duitse grens. Zevenaar is de eerste plaats. Daarna volgen de steden Arnhem, Ede, Utrecht, Gouda, Zoetermeer en Den Haag als laatste plaats.

-Een andere bekende dus ook drukke autosnelweg is de A27. Vanuit België komt eerst Breda aan de beurt. Dan rij de door naar Gorinchem en naar Utrecht. Daarna wordt Hilversum aangedaan, Huizen de weg eindigt in Almere.

-De A58 is ook een beste hoor. Start in De Lichtstad Eindhoven. Richting Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom, Goes, Middelburg en Vlissingen.

Snelheden

Elke automobilist weet wel wat de toegestane maximale snelheden zijn maar voor alle zekerheid.

-Binnen de bebouwde kom is de maximale snelheid 50 kilometer per uur. Het kan ook zijn dat in een bebouwde kom slechts 30 kilometer is toegestaan. -Buiten de bebouwde kom is de topsnelheid vastgesteld op 80 kilometer per uur. -Op een autoweg mag je maximaal 100 kilometer per uur racen. -Tenslotte wat betreft de autosnelweg. In Nederland mag je de rechtervoet op het gaspedaal drukken totdat je de 120 kilometer per uur hebt bereikt.

Voordat je gaat

Misschien hoef je niet zo ver te rijden naar je vakantiebestemming; misschien wel. Zorg er nu maar gewoon voor dat je auto in topconditie verkeert. Vertrouw je je auto niet, laat die dan nog even nakijken door je garage. Voorkomen is beter dan genezen, zegt een spreekwoord, en dat geldt ook voor je automobiel. Mocht je toch pech krijgen dan is hulp in Nederland zó geregeld. Een fijne, zorgeloze en zonnige autovakantie toegewenst, waar dan ook in Nederland!