Vakantie Kroatië

Vakantie Kroatië

En… ben je er al mee bezig? Met het uitzoeken van een heerlijke vakantie? Ja…hartstikke leuk, en waar ga je naar toe? Naar Kroatië, nou, dat heb je dan erg goed bekeken. En wat is vakantievieren toch fijn hè. Helemaal weg van alles en van iedereen. Helemaal jezelf zijn, helemaal doen en niet doen waar je zin in hebt. En dat hoeft niet altijd te gebeuren in het buitenland hoor, ook Nederland is erg aantrekkelijk om je vakantie door te brengen! Thuisblijven is niks gedaan. Dan ga je toch weer allerlei klusjes opknappen of andere noodzakelijke dingen. Dat is nu nèt niet de bedoeling. De bedoeling is dat je er tussen uitgaat. En het maakt niet uit voor hoelang. Een week zal wonderen met je doen, twee weken is te gek en nóg langer is helemaal supergaaf! En natuurlijk heb je vakantie verdiend.

Advertenties van onze partners

Of je nog op school zit, of je studeert of je werkt, dat maakt allemaal niks uit. Ben je van plan om met meerdere mensen te gaan dan is dat nóg leuker. Voordat je het weet ben je de school, je studie of je werk vergeten en zo hoort het! Laat je maar eens helemaal gaan, wat kan jou dat schelen. Vakantie zal inderdaad wonderen met je doen. Je maakt namelijk je hele hersenpan leeg. Je wilt ook nergens aan denken, je wilt alleen maar vakantievieren. En dat is goed voor jou en je zult blij zijn dat je weg bent gegaan. Weg uit de straat, weg uit je kantoor, weg uit de fabriek en weg uit de schoolbank. En wat te denken aan de voorpret…met zijn allen kiezen waar jullie naar toegaan. Kiezen wat jullie allemaal zullen gaan doen, dat wordt echt alvast lachen hoor. En dan begint het aftellen en elke dag voorbij is er weer eentje. Je begint er nu echt aan te denken en voordat je het in de gaten hebt gaat de grote pret beginnen.

Wie dan nog chagrijnig is die is niet wijs. Dag fabriek, dag kantoor, dag collega`s,dag buren, dag straat. Je gaat, en misschien wel naar Kroatië, een schitterend land. Wat is Kroatië toch een verschrikkelijk mooi land. Dat geldt niet alleen voor de zomer maar zeker ook voor de winter. Trouwens, je kunt wel in elk seizoen vakantievieren in Kroatië. Natuurlijk kun je op verschillende manieren hier naar toe reizen. De meeste toeristen doen de tocht met de auto. De auto geeft je alle vrijheid om zo het land tot in details te leren kennen. En er is wat te ontdekken hoor. Kroatië heeft een ideaal klimaat, voor de zomer en voor de winter. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld op 28 graden en daar is niks mis mee. Het zeewater is ook dan lekker warm. In de winter valt er voldoende sneeuw in de bergen waardoor wintersport gegarandeerd is.

Het paradijs van Kroatië, en het paradijs op aarde, is Istrië. Je hebt zelden maar misschien wel nooit zo`n mooi schiereiland gezien. Schitterende zandstranden verborgen in baaien, water zo blauw als de hemel en de zon zo geel als goud. Wanneer je dit ziet dan zul je wel aardig stil worden. Je weet nu hoe een paradijs eruit ziet.

In de winter zijn de uitzichten gigantisch mooi in de bergen. Dorpjes in de sneeuw, hellingen in de sneeuw, de hele natuur in de sneeuw. Ook dat zal een indruk bij je achterlaten waar je nog vaak aan terug zult denken. Vergeet dus nooit een fototoestel mee te nemen!

Veel toeristen bezoeken inmiddels Kroatië maar het land wordt nog niet massaal overspoeld en zo zou het moeten blijven. Op de stranden aan de Adriatische Zee is er nog voor iedereen een plekje onder de zon. In de besneeuwde bergen kan iedereen rustig zijn of haar favoriete wintersport beoefenen. Wijd en zijd bekend is ook dat de bevolking hardstikke vriendelijk en gastvrij is. Dat zijn belangrijke troeven want ergens écht welkom zijn doet goed. De prijzen van het land zijn bijzonder prettig voor de toerist. Kroatië heeft het toerisme als een belangrijke bron van inkomsten en zal alles eraan doen om dat zo te houden. En misschien nog wel te verhogen zonder de identiteit te verliezen. Je zult je hart aan dit klasse land verliezen en dat zal een goed gevoel geven. Volgend jaar zul je er weer zijn. En dat is het nu het ultieme gevoel dat vakantievieren betekent, in Kroatië natuurlijk.