Zonvakantie Italië

Zonvakantie Italië

Een geslaagde vakantie is een groot deel afhankelijk van het weer. Dat geldt voor elk land en zeker voor Italië. Wat voor weer het is of gaat worden hangt ook weer af van je bestemming. Noord Italië heeft een heel ander weertype dan Zuid Italië. Omdat het land ongekend lang is, zijn er diverse klimaten aanwezig.

Kuststreken

Omdat het weer daar het meest aangenaam is, gaan de meeste toeristen daar heen. Niet te warm en niet te koud. Daar kun je dus het best terecht voor een welverdiende zonvakantie. Omdat het daar druk is zijn er vele hotels te vinden. Natuurlijk ook de nodige appartementen en geweldige campings. Aan vertier is zeker aan gedacht zodat je je nooit kunt én zult vervelen.

Advertenties van onze partners

Klimaatsoorten

Het is niet altijd zo dat het in Italië mooi weer is. Het verschil tussen de zomer en winter kan heel erg groot zijn, zeker in het noorden van Italië. Ook door lokale omstandigheden kan het weer verschillen van plaats tot plaats. De hoogte speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe hoger hoe kouder. Ga je dus de bergen in in de zomer dan moet je je wel warm aankleden. Ook het water doet mee. Het water dat in de winter afkoelt zorgt voor verkoeling in de zomer. Water dat in de zomer is opgewarmd staat deze warmte nog voor een lange tijd af. De bergen zorgen voor beschutting tegen de koude noordelijke wind. In het algemeen genomen heeft Italië een gematigd maritiem klimaat. Om te beginnen in de Alpen. Hier is een hooggebergteklimaat. Koud en regen en temperatuur tot –35 graden in de winter. In de Povlakte heerst een vochtig klimaat. De zomer is superwarm, benauwd en er valt weinig regen. De winter is koud, vochtig en veel mist. De Adriatische kust heeft een zeeklimaat. Warm maar niet benauwd in de zomer. De winter is iets milder dan in de Povlakte. Aan de Ligurische kust is de zomer wat temperatuur betreft erg aangenaam. De winter is mild te noemen. Erg geschikt voor een zonvakantie. De Tyrrheense kust heeft ook een aangename zomer. Er valt weinig neerslag. In de winter vriest het hier nooit. Ook ideaal voor een zonvakantie. In de Apennijnen, in de hoge bergen, is het in de zomer behoorlijk koel. In de winter is het echt koud en er valt regelmatig sneeuw. In het zuiden van Italië, zoals op Sicilië, kan het in de zomer bloedheet worden. 40 graden is daar geen uitzondering en de winters zijn echt zacht. Hier valt noch in de zomer, noch in de winter neerslag van betekenis.

Waar moet je heen in de zomer?

Dat is voor iedereen weer anders. Hou je niet van extreem warm en vochtig, dan moet je niet naar de Povlakte gaan. Hou je niet van kou in de zomer, dan is het berggebied niets voor jou. De Adriatische kusten en de Ligurische kusten zijn het fijnst in de zomer. Warm maar niet benauwd. Het is allemaal wat beter uit te houden. Hou je van een extreem hoge temperatuur, dan is Sicilië echt voor jou geschikt. Zo zie je maar weer dat je in Italië wat het weer betreft alle kanten op kunt. Van extreem koud naar extreem heet. Ook dat is een deel van de charme van dat land.