Wintersport Italië

Wintersport Italië

Wie meent dat Italië geen wintersportland is, die zit er wel degelijk naast. Natuurlijk, Italië staat bekend als vakantieland voor de zomer maar in de winter heeft het land uitermate veel te bieden

Waarom Italië?

Het is zo dat Italië steeds meer aandacht gaat besteden aan deze vakantietak. Wintersport beoefenen in Italië betekent op de eerste plaats geweldig mooie en goede pistes, erg belangrijk! Je kunt buiten het skiën bijvoorbeeld ook nog snowboarden, langlaufen en heerlijke wandelingen door de sneeuw maken. Bij terugkomst in de wintersportplaats kun je bijna altijd genieten van een vriendelijk zonnetje. Daarna is het tijd voor een lekker drankje op een terrasje. In de bekende plaatsen staan de nodige appartementen en hotels. Daar ga je na een vermoeide winterdag in de avond heerlijk eten. Heb je nog kracht over dan is er zeker wel een disco open waar je lang kunt feesten. Zeker weten dat je daarna zult slapen als een marmot. Het fijne van een wintersportvakantie in Italië dat de prijzen nog aardig redelijk zijn. Dat maakt zo`n vakantie voor vele mensen toegankelijk. Een wintersport in Italië is daarom een fantastische mix van inspanning én ontspanning. Er zijn vele wintersportplaatsjes. Het ene plaatsje is nóg mooier, aangenamer, sfeervoller en gezelliger dan het andere. Een keuze zal dan best wel moeilijk zijn. Hier volgt een willekeurige kleine greep.

Advertenties van onze partners

Andalo is een erg leuk plaatsje met vele hotels. Het heeft in totaal zo`n 50 kilometer piste. In de avond en nacht is er genoeg te beleven.

Bormio is een van de fijnere en gezelligere wintersportplaatsen. Een knallend nachtleven wacht op jou na het skiën. Er liggen 120 kilometer aan pistes.

Cortina d`Ampezzo heeft ruim 100 kilometer aan pistes. Zeker de moeite waard is een bezoek aan dit superprachtige stadje. Vandaar uit heb je een supermooi uitzicht op de Dolomieten. Een fijn nachtleven maar niet echt goedkoop; je krijgt er wel wat voor terug en dat is ook belangrijk tijdens je wintersportvakantie.

Dolomiti Superski is een erg groot skigebied. Ook de leerling-skiërs kunnen hier prima terecht. Meer dan 1000 kilometer piste, bijna ongelooflijk!

Molveno is een mooie leuke plaats. Gelegen aan het Molveno Meer. Je zult naast het skiën zeker wandelingen door de sneeuw gaan maken. Een erg indrukwekkende natuur en van harte aanbevolen! Ruim 50 kilometer piste.

Wolkenstein is wel de absolute topper wat de wintersport betreft in Italië! Het is een klein gebiedje in de Val Gardena. Hier vind je echt de allerbeste skimogelijkheden. Maar er is nog véél meer! Het nachtleven is hier zo gezellig en zo sfeervol dat je nooit meer naar huis toe wilt. Hier wordt je echt verliefd op de wintersport in Italië.