Lastminute Italië

Lastminute Italië

Bij het boeken van een lastminute reis krijg je een hotel of vliegticket voor een superlage prijs. Dat komt omdat het hotel nog wat kamers leeg heeft. Bij een onverkocht ticket is er een lege stoel in het vliegtuig. Er wordt genoegen genomen met een lagere winst waar de toerist zijn voordeel mee kan doen. De korting die je dan krijgt kan wel meer dan 50 procent zijn, en dat is mooi meegenomen.

Advertenties van onze partners

Nadelen

Tegenover deze superkorting zijn er ook nadelen aan verbonden. Je kunt pas enkele dagen van tevoren boeken. De keuze is ook niet meer optimaal. De beste vakantiemogelijkheden zijn misschien al weg. Je moet ook heel snel beschikbaar zijn. Als je een partner of een gezin hebt moet je rekening houden met hun vakantietijden. Daarbij moet je zorgen dat je reispapieren in orde zijn. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je paspoort is verlopen of op het punt staat te verlopen, dan heb je nog niks. Zo snel kun je geen nieuw paspoort of ID regelen.

Wat is nu eigenlijk een lastminute?

Het begrip `lastminute` is al een bekend fenomeen. Zoals geschreven, je krijgt een ticket of hotelkamer tegen een sterk gereduceerde prijs. En dat is voordelig met vakantie gaan. Niet erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt een lastminute reis boeken voor een zomervakantie, een lastminute vlucht en voor een wintervakantie. Vele vliegtuigmaatschappijen en reisaanbieders doen hier aan mee. De kwaliteit van een lastminute is even zo goed als de kwaliteit van een gewone reis; er zit geen enkel verschil tussen.

Waar wil je heen in Italië?

Je meeste toeristen die naar Italië gaan willen een vakantie doorbrengen aan de kust. Ook gaan er velen heen naar de prachtige meren. Tenslotte worden ook de grote steden prima bezocht. Aan de kust is het erg druk en gezellig. Enkele bekende badplaatsen zijn Catolica, Bellaria en Senigallia. De meest bezochte meren zijn natuurlijk het Lago Maggiore, het Como Meer en het Garda Meer. Grote en vaak bezochte steden zijn Rome en Venetië.

Catolica ligt aan de Adriatische kust. Erg geschikt voor jong en oud. De stranden zijn erg goed en er is plaats genoeg. In de avond kun je uitgebreid gaan eten in de stad en vertier is er volop. De moeite waard hoor!

Bellaria ligt in de buurt van Rimini. Niet zo propvol. Echt meer een familiebadplaats. Ook hier is het strand super. In de stad ligt een romantisch haventje. Verder heeft de stad alles voor de moderne toerist.

Senigallia is al van 280 jaar voor Christus. Ligt in het midden van Italië in de provincie Ancona. Het is nu een van de betere badplaatsen aan de Adriatische kust. Er zijn vele prachtige hotels en appartementen. Alles bij de hand voor een succesvolle en heerlijke vakantie.

Lago Maggiore is een meer dat is het uiterste noorden van Italië ligt. Het is een geweldig groot meer en omrand door allemaal campings. Je vindt hier niet alleen prachtige natuur maar ook de meest exotische soorten palmen. Een aanrader om hier eens heen te gaan.

Como Meer is het diepste meer van Italië, ruim 400 meter! De hoogste berg die aan het meer grenst is de Monte Legnone en is 2600 meter hoog. Ook hier vele hotels, appartementen en natuurlijk vele vele campings. Niet zo moeilijk voor te stellen zijn de prachtige gezichten vanaf het meer naar de berg. Werkelijk schitterend, nu zie je weer eens hoe mooi en aantrekkelijk Italië is!

Garda Meer is het grootste meer. Het landschap is het meest schitterende landschap van wat heel Italië te bieden heeft. Een stuk meer is omringd door bergen en dat geeft de meest indrukwekkende uitzichten. In het meer liggen zeven eilandjes. Ben je hier één keer geweest dan reken er maar op dat je weer teruggaat naar dit juweel van een waterpartij!

Rome is de hoofdstad. De stad die alles heeft. Erg bekende bezienswaardigheden, vele interessante musea, mooie oude én nieuwe wijken. De prachtigste parken en pleinen. Rome doe je zeker niet in één week, nog niet eens in een heel jaar. Laat je verrassen door deze imponerende stad die nooit slaapt.

Venetië. Wie heeft nog nooit van deze waterstad gehoord? Ligt aan de Adriatische Zee. De architectuur van deze stad is nergens zo geweldig. De stad bestaat uit wel honderd eilanden en eilandjes. Een tochtje over het water moet gebeuren met de ouderwetse gondel, dan pas ben je in Venetië. Ga eens een kopje koffie drinken op het Piazza San Marco. Zorg dan wel dat je genoeg geld bij je hebt!

Natuurlijk kun je met een lastminute reis bijna overal naar toe. Bovenstaande was slechts een hele kleine greep van het indrukwekkende totaal wat Italië heeft te bieden.