Jongerenreizen Italië

Jongerenreizen Italië

Voor puur genieten van al het goede van het leven is Italië het allerbeste. Italië heeft een breed scala van mogelijkheden. Zowel in de zomer als in de winter is het goed vertoeven in dit werkelijk schitterend land. Je zegt maar wat je wilt en Italië zal het jou geven. Aan iedereen, jong en oud, voor mensen met veel geld en voor mensen die niet zoveel te besteden hebben. Italië is van oudsher al het ideale land om daar de vakantie door te brengen. Om aan de alsmaar toenemende stroom vakantiegangers op te vangen heeft het land hard moeten werken om dat allemaal in goede banen te leiden. En dat is uitermate goed gelukt. Zeker aan de kusten staan superhotels, grote appartementgebouwen en prima campings. Om de toeristen te vermaken van `s morgens vroeg tot weer `s morgen vroeg zijn er tal van mogelijkheden. Overdag is het natuurlijk luieren en zwemmen in de zee of in het zwembad. In de avond kun je heerlijk uit gaan eten in de talloze eettentjes. Een lekker glas Italiaanse wijn kun je drinken in de vele barretjes. Helemaal uit je dak gaan en onbezorgd feesten kun je daarna in de discotheken. Ook in de winter zijn de wintersportplaatsen helemaal klaar voor de gasten. Uitgebreide skipistes, mooie langlauftrajecten, hotels en appartementen, alles is er. Na alle sportieve activiteiten gaan in de avond en nacht alle remmen los. Moet je echt eens meemaken. En toch weer in de ochtend op de lange latten, tenminste, dat zou wel de bedoeling moeten zijn…

Advertenties van onze partners

Hoe ga je naar Italië toe?

Ja, je hebt besloten naar Italië te gaan. Als jongere heb je niet zoveel geld te besteden als oudere werkende mensen. Je kunt op verschillende manieren in Italië komen. Een vliegreis met een superhotel zal erg prijzig zijn maar er zijn genoeg alternatieven.

Busreis

Heel goed om te doen, niet al te duur, gezellig onderweg en in principe ben je er al binnen één dag. Dat hangt natuurlijk wel af waar je heen wilt. Je kunt als busreiziger niet al te veel bagage meenemen. Maar dat hoeft ook niet als je een tent hebt gehuurd op een camping. Vaak ga je met vrienden of vriendinnen; dan kost zo`n tent huren per persoon niet zoveel geld. Nadeel kan zijn dat je onderweg last hebt van files.

Treinreis

Ook dat is een fijne manier om uitgerust op jouw bestemming aan te komen. Voordeel is dat je meer bagage kunt meenemen dus ook eventueel een tentje. Je zult onderweg uiteraard geen files tegenkomen. Sociale contacten zijn erg snel gelegd in de treincoupé. De prijs van de treinreis ligt op een heel aanvaardbaar niveau.

Autoreis

Als je zelf geen auto hebt, vraag dan aan je ouders of je hun auto mag lenen. Neem je dan ook nog meer mensen mee dan wordt je vakantiereis erg goedkoop. Je betaalt met z`n allen de brandstof en de tol. Mocht je pech krijgen dan ben je tenminste niet alleen en dat geeft toch een geruststellend gevoel. Wil je in Italië van alles gaan bekijken, dan hoef je geen auto te huren. Je kunt ook, afhankelijk van de grootte van de auto, meer bagage meenemen. Met de auto is dus een prima keuze.

Tips

Zorg dat je voldoende geld op je bank hebt staan. Je kunt in heel Italië pinnen. Neem niet te veel cashgeld mee. Zorg dat je alle autopapieren bij je hebt. Hoe je ook gaat, wees ervan overtuigd dat je paspoort of ID card niet is verlopen want dan heb je echt een probleem! Ga nooit te lang in de verzengende zon liggen, ga op tijd even in de schaduw. Drink niet overmatig alcohol. Weet wat je doet! Je bent echt niet stoer en je voelt je de volgende dag alleen maar belabberd, weg vakantiedag! Natuurlijk zijn verdovende middelen compleet uit den boze; neem niks mee naar Italië en neem niks mee naar huis. Ga je met meerdere personen, maak dan samen een geldpot. Betaal van hieruit al je boodschappen, uitgaan en dergelijke. Dan betaalt elk persoon evenveel en je krijgt geen scheve gezichten. Een hele fijne vakantie toegewenst!