Goedkope vakantie Italië

Goedkope vakantie Italië

Niet iedereen heeft de financiële middelen om te gaan vakantievieren. Zeker de jeugd niet. Daarom moet je op zoek naar middelen waardoor je wel van een vakantie kunt genieten in Italië. Want naar Italië wil iedereen. Italië is een fijn vakantieland. Natuurlijk gaan de meeste toeristen voor het prima weer. Maar ook zeker wat de rijke cultuur en oude geschiedenis ben je in Italië op het juiste adres. En wat te denken van de betoverend mooie meren, de indrukwekkende bergen, de dalen met de pittoreske kleine dorpjes en gehuchtjes. Maar ook steden zoals Rome, Genua, Napels, Milaan en Venetië zijn bijzonder de moeite waard. Italianen zijn zonder meer vriendelijke en zeker behulpzame mensen. Voeg alle genoemde ingrediënten samen en je gaat een vakantie ervaren die je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Advertenties van onze partners

De allergoedkoopste manier

En dat is liften. Je neemt het minimale mee en je gaat gewoon langs de snelweg staan. De duim omhoog en wachten totdat er een auto of vrachtauto stopt die je meeneemt. Je komt dan zonder kosten aan op jouw bestemming. Uiteraard weet je niet bij wie je instapt. Veiliger is het om met twee personen te gaan.

Tegenwoordig

Vandaag de dag zijn er vele reisorganisaties die speciaal voor jongeren reizen organiseren, ook naar Italië. Je kunt dan ook kiezen uit autovakanties, busvakanties, treinvakanties en vliegvakanties.

Autovakantie

Je kunt natuurlijk alleen gaan met de auto van bijvoorbeeld je vader. Dat kost niks. Het enige wat je moet betalen zijn de brandstofkosten en kosten van de eventuele tolwegen. Je kunt dan wel best veel bagage meenemen. Als je met meerdere personen naar Italië rijdt kun je alle kosten delen door het aantal personen; ben je nóg goedkoper uit en het is een stuk gezelliger. Mocht er iets gebeuren onderweg dan ben je tenminste niet alleen.

Busvakantie

Heb je geen auto tot je beschikking en je hebt ook niet al te veel geld dan is een busreis een prima optie. Je kunt dan alleen de hoogstnoodzakelijke bagage meenemen. Je moet dus van tevoren in Italië een tentje huren. Je zit lang in de bus maar het is altijd wel gezellig tijdens de lange rit. Je reist met jongeren van je eigen leeftijd en voordat je het weet ben je al in Italië.

Treinvakantie

Ook een leuke en interessante manier van vervoer. Zeker als je een natuurmens bent zie je het landschap veranderen in vlak naar heuvelachtig naar bergachtig. De treinprijs valt op zich wel mee. Je kunt wel je eigen tentje en zo meer meenemen. Een contactje is zo gelegd en op deze manier maak je snel kennis met je medepassagiers.

Vliegvakantie

Dit is de meest prijzige manier van vervoer. Mocht je meer geld hebben dan kun je meteen een hotel erbij boeken. Erg ideaal!

Er zijn nog veel meer varianten denkbaar om in Italië aan te komen en op jouw bestemming. Begin hier op tijd mee, en, je hebt meteen al voorpret. Je kunt dus best wel een goedkope vakantie in Italië krijgen. Het is een kwestie van goed en op tijd oriënteren. Veel succes ermee en een fijne goedkope vakantie naar Italië toegewenst!

Nog enkele tips

Als je met de auto gaat is het goed om te weten dat het rijgedrag van de Italianen anders is als bij ons. Zij zijn erg luidruchtig wat betreft toeteren, wijzen en luidkeels schreeuwen. Dat is vooral te merken in de grote steden. Trek je er maar zo weinig mogelijk van aan. Hou je wel aan de verkeersregels en probeer geen overtredingen te begaan. Wat een uitkomst zou kunnen bieden is een woordenboek Nederlands-Italiaans. Ook gemakkelijk bij eventueel pech onder weg.