Zonvakantie Frankrijk

Zonvakantie Frankrijk

Als je voor de zon gaat en alles wat daarbij hoort, wil je natuurlijk wel weten waar je moet zijn in Frankrijk. En gelukkig kun je in Frankrijk bijzonder goed terecht! Je kunt kiezen uit het platteland waar het midden in de zomer bijzonder warm kan worden. Verder kun je kiezen uit de lange westkust. Prachtige brede stranden en een hoge temperatuur. En je kunt naar de mondaine zuidkust waar de temperatuur tot hoge waarde kan reiken.

Advertenties van onze partners

Hoe is het met het weer gesteld in Frankrijk?

Om te beginnen kent het land drie soorten van klimaat. -Aan de westkust is sprake van een zeeklimaat. De zomer is niet te heet en er is zeker kans op een bui. De winter is koel met regen en het zal daar bijna nooit vriezen.
-In de bergen, in het Rhone-dal en in de Elzas is een soort overgangsklimaat van landklimaat tot hooggebergteklimaat. Kenmerken zijn de hete zomers en strenge winters. Ideaal voor een zomer en voor een wintervakantie.
-In het zuiden is er het Middellandse Zeeklimaat. Echt wel een hete zomer en een milde winter met zeker neerslag.

Verschillen

Er zijn ook grote verschillen temperatuur in Frankrijk. In het noorden is de gemiddelde temperatuur in de zomer 19 graden. In het zuiden is het dan, zoals in Marseille bijvoorbeeld, 29 graden. Een verschil van maar liefst 10 graden! Ook is er een duidelijk verschil waar te nemen wat het aantal zonuren betreft. In het noorden en noordoosten ligt het aantal uren rond de 1650. Ga je richting de Atlantische Oceaan dan zal de zon ruim 2000 uur voor je schijnen. Ga je je zonvakantie vieren in het uiterste zuiden dan reken maar dat je wordt verwend met ongeveer 2200 uren.

Jouw keuze

Je hebt de keuze uit twee prachtige kuststreken in Frankrijk. En in beiden kun je een voortreffelijke zonvakantie houden. De stranden zijn allemaal mooi en goed onderhouden. De westkust is vanuit Nederland dichterbij dan het zuiden natuurlijk. In het zuiden is het weer warmer dan aan de westkust. In het zuiden schijnt nog vaker de zon dan in het westen. Voorwaar, een toch wel moeilijke maar wel luxe keuze. Want dat één land twee kuststreken heeft zie je niet zo vaak.

Hoe ga je dan?

Je kunt naar Frankrijk met diverse reisorganisaties. Dan heb je alles geregeld. Je kunt ook je spullen en een tentje in de kofferbak van je auto gooien. Verder is een busreis leuk en interessant om eens mee te maken. Met de trein is ook een optie. Totaal bekeken zijn er genoeg mogelijkheden om een prima en fijne zonvakantie te vieren.

Tips

Natuurlijk wil je bruingebrand thuiskomen maar moet je dan uren en uren daarvoor in de zon gaan liggen? Niet doen hoor! Ga hooguit een uurtje in de zon en ga dan een kwartier in de schaduw. Een koele duik in de zee is erg goed en haalt de hitte uit je lijf. Smeer je natuurlijk in. Neem nooit veel geld of waardepapieren mee naar het strand, zeker niet als je alleen bent. Een diefstal is zo gepleegd; je moet er toch niet aan denken… Geniet van je zonvakantie in Frankrijk. Frankrijk biedt je het aan. Een behouden reis,veel plezier en veel zon toegewenst!