Wintersport Frankrijk

Wintersport Frankrijk

Klimaten zijn er vier in Frankrijk. Te beginnen in het westen. Daar is een gematigd zeeklimaat. In Bretagne is er sprake van een heus zeeklimaat. In het oosten des lands vind je een landklimaat. In het midden is er sprake van een overgangsklimaat. Een mix van een landklimaat met een zeeklimaat. Een Middellands Zeeklimaat is te vinden in de kuststreek en in het zuidelijke gedeelte van het Rhone-dal. Er zijn vele wintersportplaatsen in Frankrijk en allemaal zijn ze prima. Het verschil zit hem vooral in de naam. Hoe bekender de naam, des te meer moet je betalen.

Advertenties van onze partners

Waar moet je nu heen voor de wintersport?

Beschik je over een goedgevulde portemonnee dan moet je beslist naar Val d`Isere gaan. Ligt hoog, op zo`n 1850 meter. Het is vanouds her een erg mondaine wintersportplaats. De wintersportmogelijkheden zijn hier bijna onbegrensd en dat lokt vele mensen naar dit alleraardigst stadje. Het centrum is inmiddels autovrij dus je kunt rustig de vele winkeltjes gaan bekijken. Om verveling in de avond te voorkomen zijn er talrijke restaurants aanwezig. Heb je je honger gestild dan kun je naar de vele nachtclubs en discotheken. Vanaf eind december tot halverwege april ligt er genoeg sneeuw. Er is uitgebreide gelegenheid tot skiën, snowboarden en langlaufen. Evenals voor de kinderen kun je hier skiles krijgen. Voeg bij dit alles de werkelijk prachtige sneeuwomgeving, dan is het niet verwonderlijk dat je het hier bijzonder goed treft.

Ook een geweldige topper is natuurlijk Chamonix. Deze plaats is bekend, niet alleen in Europa maar over de hele wereld. De plaats ligt aan de voet van de Mont-Blanc op ongeveer 1000 meter hoogte. Kun je nog niet skiën dan kun je het hier wel leren. Ruim 110 kilometer aan pistes. Je kunt afdalen vanaf 3800 meter, geweldig hoor! Ook deze mondaine wintersportplaats is behoorlijk duur. Heb je alles gehad voor vandaag dan kun je je geweldig in de stad vermaken. Een casino, meer dan honderd restaurants, vele bars en tientallen discotheken zijn er om jou te vermaken. Het aantal hotels ligt rond de zeventig en zijn zo volgeboekt dus wees er op tijd bij als je naar dit prachtige wintersportplaatsje wilt.

Grenoble is ook een bekende op wintersportgebied. Het fijne is ook dat er een vliegveld voor de deur ligt. In 1968 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Sinds die tijd is de grote stad een echte wintersportplaats geworden. De stad is helemaal omringd door bergen. Daarom zijn er ook zoveel ski-pistes.

Megeve is één van de oudste skigebieden in Frankrijk maar tegelijk ook één van de allerduurste. Zelfs één van de duurste ter wereld! Uiteraard kun je hier alle gangbare wintersporten beoefenen. Maar na al het sporten kun je je opperbest vermaken hoor. Genoeg restaurants, bars en discotheken bezorgen je een onbezorgde maar dure avond. Er zijn ook drie bioscopen. Echt alles is aanwezig voor een perfecte wintersportvakantie.

In de Pyreneeën ligt het wintersportplaatsje Ax les Thermes. Het omvat de gebieden Saquet, Bonascre en Campels. Een geweldig groot maar toch sfeervol ski-oord. Ook de kleine kinderen kunnen hier de beginselen van het skiën leren. Verder kun je hier allemachtig mooie wandelingen maken en genieten van de fraaie natuur.

Tips

Ga je met de auto, zorg dan dat je winterbanden hebt en sneeuwkettingen. De wegen in het winterseizoen kunnen erg vol zijn maar ook slecht door sneeuwval of bevriezing. Kijk goed uit en hou je hoofd er goed bij. Zorg dat je financieel niet in de problemen komt. Er komt bij een wintersportvakantie altijd van alles bij. Vraag om uitgebreide inlichtingen over de plaats van bestemming.