Jongerenreizen Frankrijk

Jongerenreizen Frankrijk

Frankrijk is hét vakantieland voor de jeugd. Natuurlijk, de jongeren gaan op de eerste plaats voor de zon, zee en strand. En dat is gigagoed mogelijk. Je kunt zelfs kiezen uit twee kuststreken. Je kunt naar de westkust gaan aan de Atlantische Zee, je kunt naar het uiterste zuiden gaan naar de Middellandse Zee. Welk land kan dat bieden? En welk land heeft zo`n gigantische mooie stad als Parijs? Geen enkel land. En waar vind je de meest mondaine badplaatsen zoals Marseille, Nice, Cannes en Saint Tropez? In geen enkel ander land. En waar vind je de mooiste landstreken en de meeste wijngebieden? Ja, alleen in Frankrijk. En waar is de bevolking vriendelijk en erg gastvrij? Ook alleen in Frankrijk. Waar vind je de mooiste en meest uitgebreide wintersportgebieden? Tel dan alles op en dan weet je waarom er jaarlijks tientallen miljoenen toeristen het land overspoelen.

Advertenties van onze partners

Waar wil je dan heen?

Wil je aan de westkust kamperen, dat kan. Wil je een appartement huren, een fijn hotel of een vakantiehuis, er is aanbod genoeg! Erg bekend is de Vendée. Een prachtige streek met tientallen campings en vakantieparken. Hier kun je voor weinig geld de vakantie van je leven krijgen. Wil je je ogen uitkijken en bekende filmsterren zien, ga dan naar het zuiden. Erg bekend is Cannes met het jaarlijkse filmfestival. Wil je genieten van grote privé- jachten die daar aan de kade liggen te dobberen, dan heb je nu de kans. Het weer is aan de westkust en aan de zuidkust in de zomer perfect. Niet te warm en toch vele uren zonneschijn. Hou je niet zo van al die drukte dan kun je naar het binnenland gaan. Ook hier zijn honderden campings en bungalowparken aanwezig. Hier kun je voortreffelijk genieten van de weelderige flora en fauna. Indrukwekkende wijngaarden zijn er genoeg. Naar Parijs gaan is natuurlijk `je van het`. Deze stad heeft zoveel in huis, daar zal je vakantie beslist te kort voor zijn. Ook hier zijn diverse campings in de buurt van deze megawereldstad. En daar ga je volgend jaar beslist wéér naar toe.

Hoe wil je naar je favoriete bestemming?

Wil je geen al te grote uitgave doen dan is de bus voor jou het meest ideale vervoermiddel. Altijd gezellig aan boord. De bus is erg luxe. Je hebt een koffiebar, een toilet, fijne stoelen en natuurlijk airconditioning. Je kunt ook met het vliegtuig gaan. Kost een paar euro maar dan heb je ook wat. Een andere optie is met de trein. Prima vervoermiddel. Geen last van files, slecht weer en tolwegen. Zeker een aanrader! Met de auto. Je ziet natuurlijk veel meer van de natuur. Je kunt op een mooi plekje uitstappen om er van te genieten. Je hebt met een auto een volledige vrijheid. Je kunt in Frankrijk alle leuke plekjes en plaatsjes ontdekken die je anders nooit zou hebben gezien.

Vóór vertrek

Het is mogelijk om alvast iets meer te weten te komen over de bestemming waar je heen gaat. Er zijn genoeg reisgidsen en brochures te krijgen of te kopen voor een paar euro. Zorg dat je genoeg geld hebt, zowel contant als op je bankrekening. Pinnen kun je zowat overal in Frankrijk. Maak een checklijst van wat je zeker mee wilt nemen; kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Spreek je niet zo goed Frans, koop dan een woordenboekje. Vaak staan hier ook de meest voorkomende vragen in. Altijd leerzaam en gemakkelijk natuurlijk! Hou je aan de regels van het huis, of het nu van een camping is of van een vakantiepark. Je bent te gast dus gedraag je er dan ook naar. En, stuur ook een vakantiekaartje naar je vader, moeder, opa en oma. Prima verblijf toegewenst in het heerlijke land, Frankrijk.