Campings Frankrijk

Campings Frankrijk

En je treft ze aan in vele verschillende maten. Erg grote campings en kleine knusse campings. In totaal zijn er duizenden en duizenden campings in Frankrijk. Van het noorden tot in het zuiden, van oost naar west. Kamperen is een gezellige bezigheid. Vooral als er kleine kinderen zijn is kamperen dé ideale manier om de vakantie door te brengen. Kamperen is ook nog eens betaalbaar in Frankrijk. Je mag alleen op een terrein kamperen mits je toestemming hebt van de eigenaar. Je mag ook niet kamperen op het strand en op beschermde gebieden. Heb je geen tent of heb je niet de ruimte om een tent mee te nemen, huur er dan een. Aan de genoemde prijzen kunnen nooit rechten worden ontleend!

Advertenties van onze partners

Campings aan de westkust

In het noordoosten van Frankrijk ligt het gebied de Vendée. Hier zijn vele campings te vinden want het strand is kilometers lang en het zeewater is zo blauw als de wolkeloze hemel. Dus om de zon te aanbidden lig je hier goed. Hou je van een sportieve vakantie dan kun je hier alle kanten op. Een prima camping hier is camping Les Sirenes. Vlakbij de zee maar ook middenin de bossen. Er zijn bijna 320 plaatsen. Een nacht doorbrengen op deze fantastische camping kost slechts 13 euro.

Ook in de Vendée ligt supercamping Bel-Air. In de buurt van La Rochelle. Je hoeft maar twee kilometer te lopen en je komt op een fantastisch strand waar je vele uren zult doorbrengen. Op deze camping is alles aanwezig zoals een grote supermarkt, een speeltuin, een mooi en groot zwembad en een verwarmd binnenbad. Ook natuurlijk een restaurant. Er zijn slechts 50 staanplaatsen dus haast is geboden. Ben je er dan, dan betaal je ongeveer 19 euro per nacht.

Nog steeds in de Vendée. Camping Les Pirons. Een echte familiecamping. Op 300 meter van het strand gelegen. Deze camping heeft maar liefst drie zwembaden. Een kampwinkel en een restaurant zijn aanwezig. 100 staanplaatsen zijn er te verdelen en je bivakkeert voor bijna 19 euro per nacht.

Je bent op zoek naar één van de betere familiecampings, ga dan naar camping Les Ecureuils. In de buurt van de steden Nantes en Saint Nazaire aan de Atlantische Oceaan. Het watergebeuren is meer dan uitstekend te noemen. Er is een animatieteam die jong en oud prima zal vermaken. Op de camping is een restaurant aanwezig dus je potje koken hoeft niet elke dag. Interesse, een nacht doorbrengen kost 14 euro. Er zijn 170 plaatsen beschikbaar.

Campings aan de zuidkust

225 plaatsen zijn er beschikbaar op deze mooie camping, Bon Port. Op slechts enkele minuten heerlijk wandelen van de mooiste stranden van heel Frankrijk. De camping ligt in het gebied Roussilon-Hérault. Er wordt hier veel georganiseerd en dat is altijd leuk, voor jong en oud. Er is verder een winkel, een snackbar en je kunt maaltijden afhalen. Een topcamping met een overnachtprijs van 17 euro.

In hetzelfde gebied ligt deze heerlijke camping Le Clos Virgile. Eventjes lopen en je kunt op het strand gaan liggen. De zon zal je zeker van dienst zijn. Best wel een grote camping want er zijn 300 plaatsen aanwezig. Voor 16 euro per nacht kun je uitgebreid genieten van één van de twee zwembaden. Er is ook een peuterbad. Een speeltuin voor de kleintjes is er ook. Wil je op een avond barbecuen dan doe dat maar.

Argeles sur Mer zal wel erg bekend in de oren klinken. En terecht! Het is een overbekende badplaats in het zuiden. Hier vind je camping Taxo les Pins. Je hoeft maar een kwartiertje te lopen en je bent op het strand. Je kunt ook naar het strand met een treintje vanaf de camping. Deze camping biedt slechts 35 plaatsen en daar zal zeker om geknokt worden! En dat voor 22 euro per nacht. Je krijgt er een bijzonder fraaie camping voor terug. Een winkel is uiteraard en een speeltuin. Verder een machtig groot en mooi zwembad. Een geweldige camping hoor! Campings in de buurt van Parijs Er zijn diverse campings te vinden in de buurt van Parijs. Je kunt vandaar uit de stad verkennen en je hoeft geen duur hotel te nemen. Zo`n camping is een prima basis voor vele tochten naar de hoofdstad.

Camping Les Courtilles du Lido. Vlakbij de hoofdstad natuurlijk maar ook vlakbij Disneyland. Een echte familiecamping. Een kampwinkel is er te vinden, een snackbar en een restaurant. Voor de sportievelingen is er een zwembad, een tennisveld en je kunt er jeux de boulen.

Camping Le Soleil de Crecy. Ligt op slechts 45 kilometer van Parijs af. Een mooie camping die van alle gemakken is voorzien. Vandaar uit kun je spannende tochten maken. Ga je echt voor Parijs dan is dit jouw camping!

Enkele aandachtspunten Heb je jouw ideale camping gevonden, reserveer dan zo snel mogelijk. Zeker in het hoogseizoen zijn de mooiste plekjes snel weg. Vraag als het kan een brochure aan. Dan weet je precies waar je aan toe bent. Denk ook aan een eventuele borgsom.